Laborategiko Teknikaria behar du Basque Culinary Centerrek
Basque Culinary Center
Laborategiko Teknikaria behar du Basque Culinary Centerrek.
Zeregin nagusia
BCC Innovation Zentro Teknologikoaren ikerketa- eta berrikuntza-prozesuak aurrera jarraitzeko behar diren laginak, entseguak, analisiak eta probak prestatzea, emaitza zehatzak eta fidagarriak bermatzeko.
Lan-ildo nagusiak
- Produktu eta formulazio berriak garatzea eta fisiko-kimikoki eta mikrobiologikoki ezaugarritzea.
- Gastronomiaren sektoreari lotutako garapen teknologiko berriak aztertzea, elikagaien adierazle fisiko-kimiko eta instrumentalen bidez.
- Lehengaiak eta azpiproduktuak (nekazaritzako elikagaiak eta HORECA kanalekoak) ebaluatzea, balio gastronomiko handiko produktuetan osagai gisa gehitzeko.
- Behar espezifikoak dituzten pertsonentzat egokitutako elikagaiak ebaluatzea.
- Elikagaiak eraldatzeko eta kontserbatzeko prozesuak monitorizatzea.
- Elikagai-enpresei produktuak garatzen edo birformulatzen laguntzea.
Zeregin nagusiak
- Laginak aztertzea saiakuntza fisiko-kimiko, instrumental eta mikrobiologikoen bidez.
- Laneko protokolo normalizatuak (LPN) aplikatzea.
- Laborategiko saiakuntzen emaitzak kudeatzea eta erregistratzea, trazabilitateari eutsita.
- Metodo analitikoak prestatzea.
- Inbentarioa kudeatzea: fitxa teknikoak eta lan-jarraibideak egitea, eta mantentze-planak jarraitzea.
- Laborategiaren antolaketa eta garbitasuna mantentzea.
- Laborategiko materialaren eta erreaktiboen erosketak kudeatzea.
- Proiektuen txostenak egiten parte hartzea.
- Arloko ikerketa- eta berrikuntza-proiektuetan parte hartzea.
Betekizunak
- Goi Mailako Gradua laborategietako lanarekin zerikusia duten arloetan (Analisiko eta Kalitate Kontroleko Laborategia, Kimika Industriala, Elikagaien Industriako Prozesuak eta Kalitatea, Laborategi Klinikoa eta Biomedikoa edo antzeko titulazioak).
- Aurretiko esperientzia profesionala saiakuntza fisiko-kimikoak eta instrumentalak eta/edo mikrobiologikoak egiten.
- Kalitate-arauak, laborategiko jardunbide egokiak (BPL) eta segurtasun- eta higiene-arauak ezagutzea.
- Taldean lan egitea gustatzea.
- Jarrera proaktiboa eta prozesuak ikasteko eta hobetzeko jarrera izatea.
- Ingeleseko B2 maila.
Informazio gehiagorako: BBC