Udako Ikastaroak :: Osasuna
Ikastaro honetan, elikagai taldeekin lotutako arrisku potentzial garrantzitsuenak aztertuko dira, azken urteetan gertatu diren alerta (arrisku berriak) arreta berezia eskainiz. Segurtasun-arazoak kudeatzeko administrazioak ipintzen dituen baliabideak zein diren ere ikusiko da eta segurtasuna kudeatzeko sistema integratu garrantzitsuenak azalduko dira (AKKPA, praktika egokiak). Bestalde, elikagaien kalitatearen kontzeptuaz hausnartuko da, kalitatearen alderdi desberdinak xehatuz, eta kudeaketarako sistema garrantzitsuenak aipatu eta deskribatuko dira (ISO 9000…). Elikagaiez hitz egiterakoan, zentzumenezko kalitate sentsorialak berebiziko garrantzia dauka eta hau agerian uzteko, jarduera praktiko modura, zentzumenezko analisiaren bidezko kalitate-kontrola jorratuko da.
Giza Nutrizioan eta Dietetikan diplomatua, Elikagaien Zientzia eta Teknologian lizentziatua eta doktorea. UPV/EHUko irakaslea, Elikagaien Teknologia arloan. Ikertzaile kontratatua Laboratorio de Análisis Sensorial Euskal Herriko Unibertsitatean (LASEHU).
Elikagaien Zientzia eta Teknologian doktorea. UPV/EHUko irakaslea. Elikagaien Kalitatea, Elikadura Toxikologia eta Elikagai Deontologia eta Legeria irakasgaien arduraduna
Saio teoriko eta saio teoriko-praktikoak.
Bereziki elikagaiei lotuta dauden ikasketetan diharduten ikasleei (unibertsitatekoak zein Lanbide Heziketakoak), elikagaien industriako langileei eta, oro har, interesatuta dagoen edonori.